@KTzone » 消閒 - 會員聊天 » 建議全面抵制麥當勞等垃圾食品

2009-6-26 15:11 lakia
建議全面抵制麥當勞等垃圾食品

一年復一年, 通縮又加, 通漲又加, 又成日陰D陰D加幾毫子

由10年前$16.5 到宜家平均 $25個餐, 加幅達50%, 但我地D人工呢?

10年前你搵$10000, 宜家呢? 我地D普通市民有份穩定既工$7000-$8000

冇比人炒已經算偷笑, 但大家有冇發現宜家D麥當勞既分店, 係多到好似7-11咁多

屋企樓下都差唔多都有一間係到, 點解?

就係咁多年麥當勞搵搵埋埋大家咁多錢去開架囉,

OK!! 方便左我地, 但我地得到D乜?

25-26蚊個餐??

冇晒D哈迪斯, WINDY'S, JACK IN THE BOX既快餐店

捱貴餐之餘又少左選擇, 大佬我比錢買野都有得簡下啦, 仲要年年個價都唔同, 有增冇減

大家去睇下 " 地球很美有賴你 Home ", 佢想帶出既事實"貧富差距"就係咁黎

到日後麥勞當壟斷市場 , 攪到我地唔食佢都唔得, 30幾40蚊個餐都冇辦法

就算大家唔向錢睇, 少食麥當勞, kfc都有助環保, 對身體都好d

點解有助環保?? 去睇下我上面套記錄片電影, 你會有更深既體會

2009-6-27 14:00 婉╳婉
依家m記真係愈黎愈貴,1個包都成十幾蚊...又唔係好食過人

2010-8-12 09:04 nhnhghjdjghg
感謝分享!!

[[i] 本帖最後由 婉╳婉 於 2010-8-12 12:43 編輯 [/i]]

頁: [1]